10 اشتباه رایج در آشپزی که غذای شما را خراب می نماید
به گزارش وبلاگ اندورید، درواقع ماهی، میگو و سایر غذا های دریایی نباید بیش از 2 ساعت در سس بمانند. اگر سسی استفاده می کنید که زیاد اسیدی است، باید غذا های دریایی را ظرف 20 دقیقه از سس خارج کنید.
با رعایت این 10 نکته آشپزی حرفه ای شوید:
1. مزه دارکردن گوشت در ظرف فلزی؛ از اشتباهات آشپزی رایج
مزه دارکردن گوشت فقط این نیست که گوشت را داخل کاسه ای قدیمی بگذاریم تا 24 ساعت در مواد و سس باقی بماند. بیشتر سس ها و موادی که برای مزه دارکردن گوشت استفاده می کنیم، اسیدی هستند و با فلز موجود در ظروف فلزی واکنش انجام می دهند.
با استفاده از ظروف فلزی، به جای پختن غذایی خوش مزه، غذایی خواهید داشت که طعم غیرعادی فلز می دهد.
2. فقط یک بار برگرداندن استیک
احتمالا این را بار ها شنیده اید که باید استیک را فقط یک بار برگردانید، ولی این توصیه کاملا اشتباه است. درست است که یک بار برگرداندن گوشت موجب می گردد که سطح آن برشته و قهوه ای گردد، ولی مانع از پخته شدن داخل گوشت می گردد.
وقتی استیک را چند بار برگردانید، داخل آن یکنواخت می پزد و از داغ یا سرد شدن خیلی سریع یک سمت استیک جلوگیری می نماید. البته سطح استیک خیلی برشته و جالب نمی گردد، ولی با برگرداندن بیشتر استیک، داخل آن بهتر می پزد.
3. افزودن شیر به خاگینه؛ از جمله اشتباهات آشپزی
برخی ها به خاگینه شیر اضافه می نمایند؛ زیرا تصور می نمایند که با این کار، نتیجه نهایی بافت نرم و بهتری خواهد داشت، ولی درواقع شیر خاگینه را خراب می نماید. افزودن شیر به خاگینه، موجب می گردد که تخم مرغ ها لاستیکی شوند نه نرم و کرمی. همچنین نتیجه آشپزی شما غذایی است که به جویدن بسیار بیشتری احتیاج دارد.
4. ریختن روغن در آب ماکارونی
برخی برای جلوگیری از چسبیدن رشته های ماکارونی در زمان جوشیدن، به آب آن روغن اضافه می نمایند؛ ولی ریختن روغن در آب ماکارونی، راه چاره خوبی نیست. درست است که روغن موجب می گردد که رشته های ماکارونی به هم نچسبند، ولی از چسبیدن مایه ماکارونی به رشته های ماکارونی جلوگیری می نماید؛ بنابراین بهتر است که به جای افزودن روغن، رشته های ماکارونی را در هنگام جوشیدن هم بزنید تا از چسبیدن آن ها به یکدیگر جلوگیری کنید.
همچنین زمانی ماکارونی را آبکشی کنید که کاملا نپخته اند و کمی مغز آن ها خام است. قبل از اینکه رشته های ماکارونی سرد شوند، مایه ماکارونی را به آن ها اضافه کنید. رشته های گرم ماکارونی به محض اینکه چیز جدیدی پیدا نمایند تا بتوانند به آن بچسبند، از یکدیگر جدا می شوند.
5. مرینیت کردن و خواباندن غذا های دریایی به مدت طولانی در سس
بسیاری از ما می دانیم که بیشتر خواباندن گوشت در سس، موجب پخت غذای بهتری می گردد. خوب مزه دارکردن گوشت، طعم و عطر غذا را بهتر می نماید. گوشت قرمز باید مدتی در تمام مواد خوشمزه سس بخوابد و مزه دار گردد، ولی غذا های دریایی برخلاف گوشت به زمانی طولانی برای مزه دارشدن احتیاج ندارند.
درواقع ماهی، میگو و سایر غذا های دریایی نباید بیش از 2 ساعت در سس بمانند. اگر سسی استفاده می کنید که زیاد اسیدی است، باید غذا های دریایی را ظرف 20 دقیقه از سس خارج کنید.
وقتی غذا های دریایی مدتی طولانی در سس می مانند، عصاره های موجود در سس، آن ها را می پزد و موجب نرم و له شدن آن ها می گردد. با این کار، دیگر غذای ما طعم خوشایند و خوبی نخواهد داشت. برای مزه دارکردن غذا های دریایی، به زمان کمی احتیاج داریم؛ پس تصور نکنید که باید میگو های خود را از 24 ساعت قبل آماده کنید و در سس بخوابانید.
6. بیش از حد پختن پیاز
معمولا پیاز اولین چیزی است که داخل ماهیتابه می ریزیم؛ چون برای پختن و نرم شدن در غذا، به زمان احتیاج دارد، ولی بسیاری از افراد تصور می نمایند که پیاز به پخت زیادی احتیاج دارد. فقط کافی است که پیاز را حدود یک دقیقه حرارت دهیم تا نرم گردد و مزه خود را به غذا بدهد.
پختن پیاز در مدت زمانی بیشتر از یک دقیقه، موجب سوختن تکه های پیاز می گردد. این تکه های سوخته طعم سوختگی ناخوشایندی را به غذا می دهند. از قلم نیاندازید که پخت پیاز پس از افزودن سایر مواد غذایی به ماهیتابه نیز ادامه پیدا می نماید؛ پس با سوزاندن پیاز ها از همان ابتدا با آغاز آشپزی، غذایتان را خراب نکنید.
7. چاشنی نزدن به آب در آشپزی
خیلی از شما می دانید که همواره باید به آب ماکارونی نمک اضافه کنید، ولی آیا می دانستید که باید به هر آبی که برای آشپزی استفاده می کنید هم نمک اضافه کنید؟ برای نمونه، اگر سیب زمینی می پزید، به آب آن نمک اضافه کنید یا اگر سبزیجات را در آب می پزید، باید در آب آن کمی نمک بریزید.
افزودن اندکی نمک به آب، موجب بهترشدن مزه هر چیزی می گردد که در آب می پزید. البته نباید در افزودن نمک زیاده روی کنید. فقط کمی نمک را داخل آب بریزید تا غذا های خود را ازنظر طعم و مزه یک درجه بهتر کنید.
8. استفاده از مواد اولیه سرد
در زمان پخت وپز، دمای مواد اولیه غذا واقعا مهم است. شاید عجیب به نظر برسد، ولی این حقیقت دارد. در زمان مخلوط کردن ترکیب موردنظر برای تهیه غذا، راحت ترین کار این است که اقلامی مانند شیر را از یخچال بیرون بیاورید و مستقیم داخل ترکیب موادغذایی خود بریزید؛ ولی این کار روش درستی نیست.
باید به مواد غذایی زمان بدهید تا گرم شوند و به دمای اتاق برسند. سپس آن ها را داخل غذای خود بریزید.
9. آبکشی نکردن حبوبات کنسروی
وقتی قوطی حبوبات کنسروی را باز می کنید، به راحتی می توانید مایع کدر داخل قوطی را مشاهده کنید. نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید، این است که فقط خالی کردن مایع داخل قوطی و ریختن حبوبات داخل غذا، روش درستی نیست و باید حبوبات را پیش از اضافه کردن به غذا آبکشی کنید.
آبکشی نکردن حبوبات باعث می گردد مقدار زیادی سدیم و نشاسته اضافی شسته نشوند و وارد غذایتان شوند. به جز مواردی که طبق دستور تهیه غذا باید مایع کنسرو نیز استفاده گردد، در موارد دیگر همواره حبوبات را با آبکش صاف کنید و زیر شیر آب بشویید. با این کار هم از ایجاد طعم فلزی در غذا جلوگیری می کنید و هم ماده غذایی سالم تری را به غذای خود اضافه می کنید.
10. بازکردن فر برای آنالیز غذا
گاهی غذایی که می پزیم به توجه و آنالیز مداوم ما احتیاج دارد، ولی در مواقع دیگر، باید غذای خود را رها کنیم تا بپزد. پختن غذا در فر، یکی از این مواقع است.
شاید وسوسه شوید که مدام غذای روی قفسه فر را نگاه کنید، ولی بازکردن در فر می تواند غذایتان را خراب کند؛ چون هر بار که در فر را باز می کنید، مقداری از گرمای داخل فر خارج می گردد و دمای فر کاهش می یابد. وقتی در را دوباره می بندید، فر باید دوباره به دمای مناسب برگردد و این کار موجب افزایش زمان لازم برای پخت غذایتان می گردد. وقتی غذا را داخل فر گذاشتید، تا خاتمه زمان لازم برای پخت، آن را به حال خود رها کنید.
منبع: فرادید