طرز تهیه کالباس مرغ خانگی عالی، مثل بیرون!

به گزارش وبلاگ اندورید، از جمله غذاهای پر هوادار در بین تمامی گروههای سنی مخصوصا بچه ها کالباس و سوسیس ها هستند. این غذاها با وجود اینکه بسیار خوشمزه هستند ولی به علت استفاده از گوشت ناسالم و مواد نگهدارنده در تهیه آنها بسیار سرطان زا و مضر بوده و از مصرف زیاد کالباس و سوسیس کارخانه ای در طول هفته بایدتا حد امکان جدا خودداری کرد. اما می توان با تهیه کالباس مرغ و یا کالباس گوشت به روش خانگی و در منزل با موادی سالم و بدون مواد نگهدارنده، بدون محدودیت این غذا را برای وعده های غذایی مختلف بچه ها و بزرگسالان استفاده کرد. در ادامه با آموزش کالباس مرغ خانگی با شما خواهیم بود.

طرز تهیه کالباس مرغ خانگی عالی، مثل بیرون!

طرز تهیه کالباس مرغ خانگی

مواد لازم برای ژامبون مرغ خانگی
گوشت ران و سینه مرغ700 گرم
روغن مایع6 قاشق غذاخوری
آب سردیک سوم لیوان
شیر خشک2 قاشق غذا خوری
نشاسته ذرت3 قاشق غذا خوری
زرده تخم مرغ1 عدد
سیر4-5 حبه
نمک2 قاشق مرباخوری
جوزهندی1 قاشق مرباخوری
زنجبیل پودر هل، فلفل سیاه، آویشن، پاپریکا، دارچین، تخم گشنیز، پودر کاری و پودر سیراز هر کدام نوک قاشق مرباخوری

روش تهیه کالباس مرغ خانگی

  • 3 بار مرغ را چرخ کنید.
  • بعد داخل غذا ساز ریخته یا با دستگاه یک دو سه آن را کاملا پوره کنید.
  • وقتی خمیر کاملا نرم و خمیری شد، زرده تخم مرغ و روغن مایع و ادویه ها و آب را اضافه کنید.
  • خمیر کالباس را کاملا ورز دهید و یا داخل غذاساز بریزید تا یکدست له گردد.
  • در مرحله بعدی هویچ پخته شده را رنده کنید و با پسته (به دلخواه) اضافه کنید.
  • سلفون رو باز نموده و مواد را روی آن ریخته، 3 بار رول نموده و با نخ آن را محکم کنید. (از رول سوسیس هم می توانید بهره ببرید که در تمامی لوازم قنادی ها موجود است.)
  • رول کالباس مرغ خانگی خود را درون آب جوشیده انداخته و 1 ساعت و نیم بپزید.
  • کالباس مرغ را بعد از پخت در آب سرد و یخ گذاشته و به آن شوک دهید.
  • آن را یک روز در یخچال گذاشته و بعد برش بزنید.

در طرز تهیه کالباس خانگی لیوانی، مواد را درون لیوان ریخته، روی آن را فویل کشیده و 45 دقیقه در فر با دمای 180 درجه سانتیگراد می گذارند. پس از یکساعت از شرد شدن یامبون، آن را برش می دهند.

نکات مهم در تهیه کالباس مرغ خانگی

  • اگر در حین پخت آب جوش کم شد، دوباره به آن آب جوش اضافه کنید.
  • مقدار نمک کالباس حدود یک قاشق در هر کیلو گوشت است، ولی به میل خودتان می توانید مقدار آن را تغییر دهید.
  • از سبزی های معطر مانند مرزه، مرزنجوش، نعنا، ترخون، آویشن و کرفس کوهی و… هم می توانید بهره ببرید. مقدار سبزی باید کم باشد، به طوری که عطر آن زیاد محسوس نباشد.
  • کالباس مرغ دودی را معمولا دود می دهند و از چند هفته تا چند ماه در جای خشکی آویزان می نمایند تا به اصطلاح برسد. این کالباس فشرده و خشک است و به صورت ورقه های نازک بریده می گردد. شما می توانید از چند قطره اسانس دود در دستور بهره ببرید.
  • به جای پسته می توانید از باقلا خام تازه بهره ببرید.

سخن آخر

نمک فرانسوی به نام سال پتر که نیترات سدیم است. این نمک ماده ای است که به کالباس و سوسیس و ژامبون می زنند و مانع تیره شدن رنگ گوشت پخته می گردد. سال پتر در ایران به راحتی به دست نمی آید و شما می توانید از استفاده این نمک صرف نظر کنید. البته نیترات در معده تبدیل به نیتروزامین شده و عامل اصلی سزطان معده است!

سوالات و نظرات خود را در پایین همین صفحه با کارشناسان آشپزی ما در میان بگذارید.

منبع: مجله انگیزه

به "طرز تهیه کالباس مرغ خانگی عالی، مثل بیرون!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کالباس مرغ خانگی عالی، مثل بیرون!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید