طرز تهیه کالباس مرغ خانگی عالی، مثل بیرون!
به گزارش وبلاگ اندورید، از جمله غذاهای پر هوادار در بین تمامی گروههای سنی مخصوصا بچه ها کالباس و سوسیس ها هستند. این غذاها با وجود اینکه بسیار خوشمزه هستند ولی به علت استفاده از گوشت ناسالم و مواد نگهدارنده در تهیه آنها بسیار سرطان زا و مضر بوده و از مصرف زیاد کالباس و سوسیس کارخانه ای در طول هفته بایدتا حد امکان جدا خودداری کرد. اما می توان با تهیه کالباس مرغ و یا کالباس گوشت به روش خانگی و در منزل با موادی سالم و بدون مواد نگهدارنده، بدون محدودیت این غذا را برای وعده های غذایی مختلف بچه ها و بزرگسالان استفاده کرد. در ادامه با آموزش کالباس مرغ خانگی با شما خواهیم بود.
طرز تهیه کالباس مرغ خانگی
مواد لازم برای ژامبون مرغ خانگی | |
گوشت ران و سینه مرغ | 700 گرم |
روغن مایع | 6 قاشق غذاخوری |
آب سرد | یک سوم لیوان |
شیر خشک | 2 قاشق غذا خوری |
نشاسته ذرت | 3 قاشق غذا خوری |
زرده تخم مرغ | 1 عدد |
سیر | 4-5 حبه |
نمک | 2 قاشق مرباخوری |
جوزهندی | 1 قاشق مرباخوری |
زنجبیل پودر هل، فلفل سیاه، آویشن، پاپریکا، دارچین، تخم گشنیز، پودر کاری و پودر سیر | از هر کدام نوک قاشق مرباخوری |
روش تهیه کالباس مرغ خانگی
- 3 بار مرغ را چرخ کنید.
- بعد داخل غذا ساز ریخته یا با دستگاه یک دو سه آن را کاملا پوره کنید.
- وقتی خمیر کاملا نرم و خمیری شد، زرده تخم مرغ و روغن مایع و ادویه ها و آب را اضافه کنید.
- خمیر کالباس را کاملا ورز دهید و یا داخل غذاساز بریزید تا یکدست له گردد.
- در مرحله بعدی هویچ پخته شده را رنده کنید و با پسته (به دلخواه) اضافه کنید.
- سلفون رو باز نموده و مواد را روی آن ریخته، 3 بار رول نموده و با نخ آن را محکم کنید. (از رول سوسیس هم می توانید بهره ببرید که در تمامی لوازم قنادی ها موجود است.)
- رول کالباس مرغ خانگی خود را درون آب جوشیده انداخته و 1 ساعت و نیم بپزید.
- کالباس مرغ را بعد از پخت در آب سرد و یخ گذاشته و به آن شوک دهید.
- آن را یک روز در یخچال گذاشته و بعد برش بزنید.
در طرز تهیه کالباس خانگی لیوانی، مواد را درون لیوان ریخته، روی آن را فویل کشیده و 45 دقیقه در فر با دمای 180 درجه سانتیگراد می گذارند. پس از یکساعت از شرد شدن یامبون، آن را برش می دهند.
نکات مهم در تهیه کالباس مرغ خانگی
- اگر در حین پخت آب جوش کم شد، دوباره به آن آب جوش اضافه کنید.
- مقدار نمک کالباس حدود یک قاشق در هر کیلو گوشت است، ولی به میل خودتان می توانید مقدار آن را تغییر دهید.
- از سبزی های معطر مانند مرزه، مرزنجوش، نعنا، ترخون، آویشن و کرفس کوهی و… هم می توانید بهره ببرید. مقدار سبزی باید کم باشد، به طوری که عطر آن زیاد محسوس نباشد.
- کالباس مرغ دودی را معمولا دود می دهند و از چند هفته تا چند ماه در جای خشکی آویزان می نمایند تا به اصطلاح برسد. این کالباس فشرده و خشک است و به صورت ورقه های نازک بریده می گردد. شما می توانید از چند قطره اسانس دود در دستور بهره ببرید.
- به جای پسته می توانید از باقلا خام تازه بهره ببرید.
سخن آخر
نمک فرانسوی به نام سال پتر که نیترات سدیم است. این نمک ماده ای است که به کالباس و سوسیس و ژامبون می زنند و مانع تیره شدن رنگ گوشت پخته می گردد. سال پتر در ایران به راحتی به دست نمی آید و شما می توانید از استفاده این نمک صرف نظر کنید. البته نیترات در معده تبدیل به نیتروزامین شده و عامل اصلی سزطان معده است!
سوالات و نظرات خود را در پایین همین صفحه با کارشناسان آشپزی ما در میان بگذارید.
منبع: مجله انگیزه