طرز تهیه خورشت کرفس جا افتاده، خوشمزه و لذیذ
به گزارش وبلاگ اندورید، شکموهای خوش سلیقه خورشت کرفس را تنها رقیب خورشت قورمه سبزی می دانند؛ البته اگر به خوبی طبخ شود و حسابی لعاب بیاندازد! این خورشت را به روش های مختلفی طبخ می کنند که خورشت کرفس اصیل تنها با گوشت و نعنا و جعفری تهیه می شود و ما در انجا تمامی روش ها را بررسی می کنیم. در این مطلب به شما خواهیم آموخت که راز پخت یک خورش کرفس عالی و خوشمزه رستورانی در چیست؛ با ما همراه باشید.
در این مطلب آمده است:
طرز تهیه خورشت کرفس خوشمزه
نکات مهم در تهیه خورشت کرفس جا افتاده
خورشت کرفس فوری در زودپز
خورش کرفس با رب
خورش کرفس با مرغ
خورشت کرفس با لپه (خورشت کرفس بیرجندی)
طرز تهیه خورشت کرفس خوشمزه
مواد لازم | |
ساقه کرفس خرد شده | 250 گرم |
نعنا و جعفری خرد شده | 200 گرم (150 جعفری + 50 نعنا) |
گوشت گوسفندی (با تکه ای دنبه) | 300 گرم |
پیاز | 1 عدد درشت |
نمک، فلفل، زردچوبه | به میزان لازم |
آبغوره | به میزان لازم |
روش پخت خورش کرفس خوشمزه
- پیاز را خرد کرده و در کمی روغن تفت دهید.
- سپس تکه های گوشت را به پیاز اضافه کرده و به همراه نمک، فلفل و زردچوبه به خوبی تفت دهید.
- مقداری آب به گوشت اضافه کنید و اجازه دهید نیم پز شوند.
- ساقه های بند انگشتی خرد شده کرفس را نیز در تابه ای جداگانه در کمی روغن سرخ کنید.
- در مراحل پایانی سرخ کردن کرفس ها، سبزی ریز خرد شده را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید.
نکته: دقت کنید که اگر نعنا زیاد سرخ شود، خورش تلخ خواهد شد!
- وقتی گوشت ها نیم پز شدند، کرفس و سبزی ها را به قابلمه اضافه کنید تا با یکدیگر به آرامی پخته و نرم شوند.
- در آخر به میزان دلخواه خود، چاشنی خورش کرفس که آبغوره می باشد را به آن اضافه کنید.
- اجازه دهید آب خورش کشیده شده و لعاب دار شود.
برخی افراد در تهیه خورش کرفس، از لوبیا و لیمو عمانی نیز استفاده می کنند که این کار سلیقه ای بوده و جزء رسپی اصیل آن نیست!
نکات مهم در تهیه خورشت کرفس جا افتاده
- برای تهیه یک خورشت کرفس عالی و لعاب دار، اولین نکته استفاده از گوشت گوسفندی و ترجیحا ران گوسفندی است.
- دومین نکته استفاده از نعنا و جعفری ریز خرد شده است.
- سومین نکته استفاده از یک یا دو تکه دنبه ریز خرد شده است تا خورشت را مزه دار و لذیذ کند! بله! خورشت کرفس خوشمزه باید کمی چرب باشد.
- آخرین نکته هم این است که خورشت کرفس باید کم آب باشد؛ یعنی با حرارت ملایم باید اجازه دهید خورش به آرامی جا بیافتد.
خورشت کرفس فوری در زودپز
هر موقع که زمان کافی نداشتید، به این روش عالی عمل کنید؛ گوشت را در پیاز و ادویه تفت داده و کرفس و سبزی را هم جداگانه در روغن سرخ کنید. گوشت و سبزی و کرفس را در زودپز ریخته و به آن آب و کمی آبغوره (1-2 قاشق غذاخوری) اضافه کنید و اجازه دهید یکساعت خورشت بپزد. درب زودپز را که باز کردید، اگر لازم بود شعله را زیاد کنید تا آب اضافی خورش کشیده شده و جا بیافتد.
خورش کرفس با رب
برخی افراد علاقه دارند تا خورش کرفس را قرمز و با رب تهیه کنند؛ اما شما گول نخورید! خورشت کرفس اصیل همان بود که گفتیم! اما بهرحال در تهیه خورش کرفس با رب، معمولا سبزی نعنا جعفری را حذف می کنند و 1 الی 2 قاشق غذاخوری رب را در روغن تفت داده و به آن اضافه می کنند.
خورش کرفس با مرغ
برخی افراد هم هستند که منع مصرف گوشت قرمز داشته و یا به هر دلیلی نمی خواهند از گوشت قرمز در این خورش استفاده کنند. تهیه خورش کرفس با مرغ و یا با قارچ، برای این افراد گزینه ای مناسب است. برای این کار صرفا باید به جای گوشت از مرغ یا قارچ تفت داده شده در پیاز و ادویه استفاده کنید و از همان ابتدا کرفس و سبزی ها را به آن اضافه کرده و اجازه دهید با آب کافی پخته شده و جا بیافتد.
خورشت کرفس با لپه (خورشت کرفس بیرجندی)
دستور خورشت کرفس بیرجندی هم مانند دستور اول این مطلب است؛ فقط شما باید به دستور حدودا نصف پیمانه لپه و 1 قاشق مرباخوری آویشن اضافه کنید. لپه را یکساعت بخیسانید و همزمان با کرفس و سبزی ها به همراه آویشن به گوشت اضافه کنید. این خورشت عطر آویشن را به همراه خود دارد که می تواند تجربه جالبی برایتان باشد.
سخن آخر
در این مطلب ترفندها و تمام رازهای خوشمزه شدن یک خورشت کرفس اصیل ایرانی را به شما آموزش دادیم. طبع کرفس گرم و خشک است و خواص بی نظیری دارد، از این رو امیدواریم از این مطلب نهایت استفاده را برده باشید و با تهیه این غذای لذیذ، تجربیات خود را در پایانی همین صفحه با ما در میان بگذارید. شما به چه روشی آن را تهیه می کنید؟
در پایان پیشنهاد می کنیم طرز تهیه مرجو خورش طالقان را نیز در انگیزه بخوانید و با خورشت های سالم آشپزی ایرانی بیشتر آشنا شوید.
منبع: مجله انگیزه