طرز تهیه آش شلغم؛ مرهم سرماخوردگی
به گزارش وبلاگ اندورید، برای روزهای سرد سال که مدام سرما می خورید و باید سیستم ایمنی بدن تان را تقویت کنید، یک کاسه از آش شلغم می تواند معجزه کند. این آش خوشمزه و سالم ایرانی سرشار از ویتامین های مختلف است و می تواند از بدن تان در مقابل انواع ویروس ها مراقبت کند. درست کردنش هم کار بسیار ساده ای ست. پس اگر شلغم در خانه دارید و به فکر درست کردن یک غذای مقوی با آن هستید، همین الان دست به کار شوید. ما در این مطلب از خبرنگاران مگ طرز تهیه آش شلغم را به روش های مختلف شرح داده ایم تا شما بر طبق ذائقه خود یکی از آن ها را انتخاب کنید و با یاری آن به مقابله با ویروس ها بروید.
آموزش های بیشتر را می توانید از صفحه آموزش آشپزی ببینید.
طرز تهیه آش شلغم شیرازی برای سرماخوردگی
اگر سرما خورده اید، بهتر است این آش را بدون نعنا داغ و پیاز داغ درست کنید تا مسئله ای برای تان ایجاد نکند. برای درست کردن این آش مقوی به مواد زیر احتیاج دارید:
مواد لازم | میزان |
عدس | 1 پیمانه |
بلغور گندم | 1 پیمانه |
برنج | 1 پیمانه |
پیاز | 3 عدد |
سبزی آش | 1 کیلوگرم |
شلغم | 4 عدد |
کشک | 2 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
سیر داغ و نعنا داغ | به میزان لازم |
طرز تهیه آش شلغم شیرازی: پس از اینکه مواد بالا را آماده کردید، بر طبق مراحل زیر آش را آماده کنید:
مرحله اول: برنج، عدس و بلغور را به مدت 1 ساعت در آب خیس کنید. پوست پیازها را بگیرید و به صورت خلالی خرد کنید. در یک تابه میزانی روغن بریزید و پیاز را در آن تفت دهید. پس از اینکه کمی سبک شد، زردچوبه بریزید و به تفت دادن ادامه دهید. حالا عدس، برنج و بلغور را اضافه کنید، روی همه مواد آب جوش بریزید و درب قابلمه را بگذارید. اجازه دهید تا آش برای مدت زمان 1 ساعت روی حرارت ملایم بماند تا مواد آن پخته گردد.
مرحله دوم: شلغم ها را بشویید و به میزان دلخواه برش بزنید. حالا به همراه سبزی آش خردشده به مواد آش اضافه کنید و خوب هم بزنید. مجددا درب قابلمه را بگذارید تا شلغم و سبزی ها پخته شوند.
مرحله سوم: در یک تابه میزانی روغن بریزید و پس از اینکه داغ شد، سیرهای خرد شده را به آن اضافه کنید تا سرخ گردد. در سرانجام میزانی نعناع هم داخلش بریزید و حرارت را خاموش کنید.
مرحله چهارم: آش را در یک ظرف مناسب سرو و روی آن را با سیر داغ و نعنا داغ تزیین کنید.
طرز تهیه آش شلغم بدون گوشت به همین سادگی ست. میزان شلغم در این آش اختیاری ست. می توانید آن را کمتر یا بیشتر کنید. اگر می خواهید آش خوشمزه تری داشته باشید، می توانید کمی عصاره گوشت هم به آن اضافه کنید.
طرز تهیه آش کشک به 7 روش را از اینجا ببینید.
طرز تهیه آش شلغم با مرغ
آش شلغم با مرغ از آن آش هایی ست که می تواند بدن را در برابر سرماخوردگی و انواع ویروس ها مقاوم کند. برای درست کردنش به مواد زیر احتیاج دارید:
مواد لازم | میزان |
شلغم | 500 گرم |
مرغ | 300 گرم |
برنج | نصف پیمانه |
عدس | نصف پیمانه |
پیاز | 1 عدد بزرگ |
هویج | 2 عدد میانه |
سبزی آش | 200 گرم |
نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
آب لیمو ترش | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
طرز تهیه آش شلغم با عدس:
مرحله اول: پوست شلغم را بگیرید و به شکل معکب های کوچک برش بزنید. پیاز و سبزی آش را خرد کنید. پوست هویج ها را هم بگیرید و به شکل نگینی برش بزنید.
مرحله دوم: در یک قابلمه، میزانی روغن بریزید و پیاز خرد شده را سرخ کنید تا طلایی گردد. سپس مرغ را اضافه کنید و همراه پیاز تفت دهید. میزانی زردچوبه، نمک و فلفل بریزید و به تفت دادن ادامه دهید. بعد از اینکه مرغ کمی پخت، آن را از قابلمه خارج و به تکه های کوچک تقسیم کنید؛ حالا مرغ را دوباره به قابلمه برگردانید.
مرحله سوم: عدس و برنج را بریزید؛ شلغم های خرد شده و هویج را به همراه سبزی آش به مواد اضافه کنید و مخلوط را با میزانی آب بپزید. اجازه دهید که آش با حرارت ملایم به مدت 1 تا 1/5 ساعت بماند تا کاملا جا بیفتد. در آخر آب لیمو ترش را اضافه و آش را در یک ظرف مناسب سرو کنید.
طرز تهیه آش شلغم برای سرماخوردگی همین است. این ترکیب می تواند حال تان را خوب کند و قوای ازدست رفته را به بدن تان برگرداند.
طرز تهیه آش دوغ محلی سرعین
طرز تهیه آش شلغم با گوشت چرخ نموده
در ادامه می خواهیم طرز تهیه آش شلغم خوشمزه با گوشت چرخ نموده را آموزش دهیم؛ آشی که هم بسیار مقوی است و هم عطر و طعم خوبی دارد. بنابراین اگر شلغم دوست ندارید، می توانید این آش مقوی را امتحان کنید. برای درست کردنش به مواد زیر احتیاج دارید:
مواد لازم | میزان |
گوشت چرخ نموده | 400 گرم |
برنج نیم دانه | 1 پیمانه |
عدس | نصف پیمانه |
ماش | نصف پیمانه |
پیاز | 2 عدد میانه |
شلغم | 6 عدد میانه |
سبزی آش | 250 گرم |
نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
آبلیمو | به میزان لازم |
طرز تهیه اش شلغم و ماش:
مرحله اول: پیاز را رنده کنید؛ گوشت چرخ نموده، نمک، فلفل و زردچوبه را به پیاز اضافه نمایید و همه مواد را به خوبی با هم ورز دهید.پس از آنکه به چسبندگی لازم رسید، از این مواد گوشتی، گلوله های کوچک به میزان گردو درست کنید.
مرحله دوم: پیاز دیگر را به صورت نگینی خرد کنید؛ در یک قابلمه مناسب میزانی روغن بریزید و پیاز را کمی تفت دهید تا سبک گردد. سپس کوفته ها را به پیاز داغ اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن ها تغییر کند.
مرحله سوم: عدس و ماش را جداگانه در یک قابلمه دیگر با میزانی آب قرار دهید تا کاملا بپزد.
مرحله چهارم: برنج نیم دانه را از حداقل 3 ساعت قبل خیس کنید، حالا برنج خیس خورده را به همراه میزانی آب به مواد آش اضافه نمایید و ادویه ها را در این مرحله بریزید. مواد آش را به آرامی هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند.
مرحله پنجم: پوست شلغم ها را بگیرید و به شکل مکعبی خرد کنید. وقتی آب درون قابلمه به جوش آمد، شلغم ها را هم بریزید. نیم ساعت آخر پخت، وقت اضافه کردن عدس و ماش پخته شده و سبزی به قابلمه است. در آخر کمی آبلیمو هم اضافه کنید و منتظر بمانید تا آش جا بیفتد.
مرحله ششم: در این مرحله از طرز تهیه آش شلغم ساده می توانید آش را در یک ظرف مناسب سرو و روی آن را با نعنا داغ و پیاز داغ تزیین کنید.
طرز تهیه آش ترخینه مقوی و خوشمزه به روش ساده
طرز تهیه آش شلغم و اسفناج
اگر طعم اسفناج را دوست دارید، می توانید در دستور بالا به جای سبزی آش از اسفناج بهره ببرید. حتی می توانید گوشت را هم حذف کنید و به میزان نصف پیمانه لپه داخل آش بریزید. اگر آش را برای سرماخورگی آماده می کنید، بهتر است هیچ کدام از مواد اولیه آن را سرخ نکنید.
طرز تهیه آش جو؛ خوشمزه و مقوی
حرف آخر
همانطور که دیدید، در این مطلب از طرز تهیه آش شلغم مرحله به مرحله حرف زدیم و گفتیم که چگونه می توانید این آش را مخصوص افراد سرماخورده درست کنید. شما می توانید مواد این آش را بر طبق ذائقه خود تغییر دهید و هرجا که خواستید، گوشت را از آن حذف کنید. بعلاوه می توانید به جای آب، از استاک یا آب گوشت و قلم استفاده نمایید تا غلظت آش تان بیشتر گردد و طعم بهتری داشته باشد. بنابراین در فصل های سرد سال این آش خوشمزه را درست کنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید.
منبع: دیجیکالا مگ