درمان بیماری های پوستی با اشعه فرابنفش

به گزارش وبلاگ اندورید، از سال ها پیش خواص درمانی نور برای بشر شناخته شده بود؛ به طوری که مصریان قدیم به کاربرد نور در درمان امراض پوست واقف بوده و از آن استفاده می کردند. از سه دهه اخیر که دستگاه های درمانی با نور تکمیل و پیشرفت هایی در آن حاصل شد، کاربردهای پزشکی آن تکمیل شده و درمان با آن در بیماری های پوستی تعیین شده است.

درمان بیماری های پوستی با اشعه فرابنفش

درمان بیماری های پوستی با اشعه فرابنفش

از سال ها پیش خواص درمانی نور برای بشر شناخته شده بود؛ به طوری که مصریان قدیم به کاربرد نور در درمان امراض پوست واقف بوده و از آن استفاده می کردند. از سه دهه اخیر که دستگاه های درمانی با نور تکمیل و پیشرفت هایی در آن حاصل شد، کاربردهای پزشکی آن تکمیل شده و درمان با آن در بیماری های پوستی معین شده است.

طیفی از اشعه فرابنفش که طول موج آن از 210 تا 280 نانومتر است و به نام ماورای بنفش C شناخته می گردد، خواص ضدعفونی نماینده دارد و لذا در اتاق های عمل جراحی و برخی از مراکز بهداشتی و درمانی جهت میکروب زدایی مورد استفاده قرار می گیرد ولی در بیماری های پوستی مصرف خاصی ندارد زیرا هم خطر عوارض پوستی داشته و هم روی بینایی اثرات سوء دارد. از سوی دیگر، طول موج اشعه ماورای بنفش 280 تا 320 نانومتر یا ماورای بنفش B روی سیستم ایمنی بدن و پوست تاثیرگذار بوده و در نتیجه در درمان بسیاری از امراض جلدی می تواند موثر باشد، به نحوی که بیشترین خاصیت درمانی با اشعه ماورای بنفش بوده و از آن به نام باند پهن یاد می گردد.

منطقه دیگری از اشعه ماورای بنفش با طول موج 320 تا 400 نانومتر معروف به ماورای بنفش A است که در درمان بیماری های پوست مثل اشکالات فقدان رنگدانه ای به کار می رود. چون قدرت کارایی آن در درمان، ضعیف است بیشتر برای برنزه شدن پوست از نظر زیبایی استفاده می گردد، اما جهت استفاده های درمانی در پزشکی از آن، این اشعه را با مصرف موادی که پوست را با نور حساس می نماید و خاصیت نفوذی آن را هم بیشتر می نماید به کار می برند که از آن جمله داروهای حساس نماینده پوست به نور مثل پسورالن است که هم به صورت موضعی و هم به شکل خوراکی مصرف می شوند. اما با تجویز این داروها شخص به اشعه ماورای بنفش در سیستم های نوری مثل اتاق با اشعه ماورای بنفش حساس می گردد. در ساحل یا منطقه ها مرتفع و کوهستانی و برفی هم که اشعه ماورای بنفش در آنجا به وفور یافت می گردد و با چشم قابل رویت نمی باشد، این حساسیت وجود دارد.

بنابراین شخص تحت درمان، باید از این منطقه ها پس از استفاده از آن حداقل تا 24 ساعت خودداری نماید. حتی اگر شخص از عینک های محافظ چشم جهت اشعه ماورای بنفش استفاده نکند، احتمال ناراحتی چشم وجود دارد. استفاده از این گونه درمان ها، در بچه های کوچک و زنان باردار و افرادی که دچار بیماری های اتوایمون مثل لوپوس می باشند و بیماران روانی که سوابق سرطان های پوست دارند، جایز نیست.

خواص درمانی اشعه ماورای بنفش به جز مواردی که افراد سالم جهت برنزه شدن به اسم زیبایی از آن استفاده می نمایند، عبار ت اند از: بیماری لک و پیس یا ویتیلیگو، بیماری پسوریازیس، بیماری پاراپسوریازیس، مراحل اولیه لنفوم پوست، کاهش اگزما و خارش های پوست ناشی از آن، تسکین خارش های پوست بیماران کبدی و کلیوی و کاهش و جلوگیری از دردهای زونا در شرو ع بیماری یا مرحله تاولی در اسکلرودرمای موضعی.

منبع:http://www.salamat.com

منبع: راسخون

به "درمان بیماری های پوستی با اشعه فرابنفش" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "درمان بیماری های پوستی با اشعه فرابنفش"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید