برای افطار زولبیا و بامیه بخوریم؟
به گزارش وبلاگ اندورید، روزه داران در وعده افطار باید ضمن پرهیز از پرخوری از غذاهای سبک و در عین حال پُرانرژی استفاده کنند.
به گزارش ایسنا، در وعده افطار باید ضمن پرهیز از پرخوری، از غذاهای سبک و در عین حال پر انرژی استفاده شود؛ به این معنا که سعی شود غذا به آرامی جویده شود. در هنگام افطار بدن نیاز به یک منبع انرژی به شکل گلوکز دارد که کاهش قند خون در ساعات روزه داری را جبران کند.
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، مصرف موارد زیر برای وعده افطار توصیه می شود:
- مصرف یک لیوان آب گرم، چای کمرنگ یا یک لیوان شیر گرم همراه با خرما یا عسل در شروع افطار.
- استفاده از غذاهای سبک مثل فرنی، شیربرنج، نان و پنیر و سبزی.
- انواع سوپ کم چرب، آش کم حبوبات و سبک، حلیم بدون روغن (حلیم منبع خوبی از مواد نشاسته ای، فیبر، پتاسیم و منیزیوم است) غذای مناسبی برای افطار است. خوردن آش های غلیظ و چرب که اندازه زیادی پیاز داغ و نعناع داغ دارد و همچنین حبوبات فراوان دارد، به دلیل ایجاد مسائل گوارشی در وعده افطار توصیه نمی شود.
- سیب زمینی آب پز، سبزی های پخته مثل کدو، کلم، گل کلم، هویج و نخود فرنگی، تخم مرغ آبپز، کره و عسل غذاهای مناسبی برای افطار هستند.
- مصرف بامیه و زولبیا که دارای مقادیر زیادی قند و چربی، اسیدهای چرب اشباع و ترانس است، در وعده های غذایی ماه مبارک رمضان بسیار محدود شود. به طور کلی زیاده روی در مصرف مواد قندی و شیرین از جمله حلوا، شله زرد خیلی شیرین و ... در وعده افطار علاوه بر اینکه منجر به اضافه دریافت انرژی و چاقی می شود، موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن نیز می شود.
- متاسفانه بعضی سفره های افطاری در طول این ماه با انواع غذاهای چرب و شیرین مثل حلوا، کاچی، خرما، شله زرد، شیربرنج چرب و شیرین و زولبیا و بامیه رنگین می شود و در نهایت، بعضی روزه داران پس از یک ماه روزه داری، نه تنها وزن کم نمی کنند، بلکه با چند کیلو اضافه وزن روبرو می شوند. این در حالی است که چاقی از عوامل زمینه ساز بیماری های مزمن مانند افزایش فشارخون و چربی خون، دیابت، بیماری های قلبی عروقی و بعضی از انواع سرطان هاست. بنابراین بهتر است که از شیرینی های طبیعی مانند خرما، انجیر، کشمش و ... استفاده کنید.
منبع: فرارو