چه کسانی توانایی هضم گیاهان را از دست می دهند؟

به گزارش وبلاگ اندورید، اگرچه میوه ها و سبزیجات بخش مهمی از رژیم غذایی انسان هستند، دانشمندان به تازگی شروع به درک این موضوع کرده اند که چگونه بدن ما فراوان ترین ترکیب آلی روی زمین، یعنی سلولز را تجزیه می کند. سلولز ماده سختی است که دیواره های سلولی گیاهان را می پوشاند.

چه کسانی توانایی هضم گیاهان را از دست می دهند؟

به گزارش وبلاگ اندورید ، مطالعه نوی میکروب های ناشناخته ای را کشف کرده است که در روده انسان وجود دارند و از توانایی تجزیه سلولز برخوردار هستند.

به نقل از زومیت، دهه ها، فرض بر این بود که روده انسان برخلاف روده حیواناتی مانند گاو، اسب یا گوسفند قادر به تجزیه سلولز نیست. اما در سال 2003 دانشمندان باکتری هایی را درون روده انسان کشف کردند که می توانند این فیبرها را هضم کنند.

مطالعه اخیر روی ژن های همان باکتری ها برای جستجوی موارد مشابه آن تکیه کرد و برای آزمایش میکروبیوم، نمونه های مدفوع افراد متعلق به جوامع مختلف را تجزیه وتحلیل کرد. یافته ها نشان می دهد بیش از آنچه در گذشته تصور می کردیم، با دام ها اشتراک داریم.

معین شد روده ما دارای چندین گونه میکروب سلولزخوار است که قبلا درباره آن ها نمی دانستیم. یکی از گونه ها با پستانداران سم دار نشخوارکننده، دیگری با نخستی سان ها و مورد دیگر با انسان ها ارتباط دارد. هر سه باکتری به سرده رومینوکوک تعلق دارند و دارای ژن هایی هستند که در هضم سلولز نقش دارند.

سه نوع میکروب مذکور در نمونه های مدفوع شکارچی گردآورندگان، جمعیت های روستایی و انسان های باستانی که 1000 تا 2000 سال پیش زندگی می کردند، فراوان بود. گرچه فراوانی آن ها در جمعیت های مدرن و صنعتی بسیار پایین تر بود. به گفته نویسندگان، کاهش این گونه ها در روده انسان احتمالا ناشی از سبک زندگی غربی است.

اگر میکروب های رومینوکوک از فیبرهای گیاهی محروم شوند، این امکان وجود دارد که تعداد آن ها در روده کاهش یابد. این نگرانی وجود دارد که از دست رفتن این گونه ها در سلامت متابولیک ضعیف در میان مردم مدرن و شهرنشین نقش داشته باشد. این احتمال هنوز به بررسی نیاز دارد، اما نویسندگان مطالعه فکر می کنند افزودن گونه های مذکور به روده انسان ازطریق مکمل های غذایی یا پروبیوتیک های ویژه می تواند مفید باشد.

پژوهش های اولیه نشان می دهد مکمل های سلولز مانند فیبرهای گیاهی می توانند مزیت های سلامتی متعددی ازجمله تغییر میکروب های روده، پاسخ های ایمنی و بیان ژن داشته باشند. اما درحالی که ارتباطی که در مطالعه نو پیشنهاد شده، امیدوارکننده است، مکانیسم های زیربنایی تاحد زیادی ناشناخته هستند.

مطالعه حاضر گام مهمی به پیش است، زیرا نشان می دهد باکتری های روده که قبلا شناسایی نشده بودند، ممکن است نقش مهمی در سلامت روده انسان داشته باشند.

تجزیه وتحلیل تکاملی نشان می دهد سویه مرتبط با انسانِ باکتری رومینوکوک در اصل از روده نشخوارکنندگان و احتمالا درجریان اهلی شدن به ما منتقل شده است. بنابراین، زندگی در کنار حیوانات ممکن است به ما کمک کرده باشد گیاهان را بهتر هضم کنیم. به نظر می رسد گونه های رومینوکوک درون بدن ما با اکوسیستم نو خود سازگار شده اند و ژن هایی را از میکروب های همسایه شان به دست آورده اند.

حال پس از هزاران سال، زندگی باکتری های رومینوکوک در بدن انسان مورد تهدید قرار گرفته است. در برخی از نقاط جهان ممکن است روده انسان دیگر زیستگاه مناسبی برای این میکروب ها نباشد و درحال حاضر تاثیر این امر روی سلامت ما شناخته شده نیست.

5858

منبع: خبرآنلاین

به "چه کسانی توانایی هضم گیاهان را از دست می دهند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چه کسانی توانایی هضم گیاهان را از دست می دهند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید