هوشمندسازی ساختمان راهکاری برای افزایش ارزش و قیمت ساختمان
به گزارش وبلاگ اندورید، هوشمندسازی ساختمان یکی از موارد است که این روزها بیش از پیش از اطرافیان خود می شنویم. پیشرفت بی نظیر تکنولوژی در زمینه های مختلف افراد را ناگزیر کرد تا برای زیست بهتر خود و دیگران، بیشتر به آن بها داده و آن را وارد زندگی خود نمایند.
هوشمندسازی خانه و ساختمان با استفاده از فناوری های پیشرفته مانند اینترنت اشیا، تأثیر بسیاری بر روی قیمت ساختمان دارد. در این مقاله، به آنالیز تأثیر هوشمندسازی ساختمان بر روی قیمت ساختمان پرداخته می گردد.
چرا هوشمند سازی ساختمان با اهمیت شد؟
- بهبود عملکرد ارتباط تجهیزات هوشمند به وسیله پروتکل های ارتباطی مختلف
با دستیابی به پروتکل های تازه ارتباطی میان تجهیزات الکتریکی مختلف و بهبود عملکرد آنها در مدیریت یکپارچه یک ساختار و پیشرفت اینترنت اشیا؛ افراد و جوامع را بیش از پیش برای استفاده از این پروتکل ها مجاب کرد. از این روی سعی بر این شد تا این پروتکل ها را طوری مورد استفاده قرار دهند تا در روند اجرایی یکدیگر تداخل ایجاد ننمایند.
- تاثیر گوشی های تلفن همراه و پیشرفت بی نظیر آن در تعامل با انسان
یکی دیگر از مواردی که توجه به هوشمندسازی را به طرز فزاینده ای محبوب کرد همه گیر شدن استفاده از گوشی های همراه هوشمند بود.
پیشرفت این محصول هوشمند چنان بود که روند توسعه آن را تک تک ما به خاطر داریم. همه ما به خاطر داریم که روزگاری از گوشی های همراه تنها برای برقراری تماس با افراد استفاده می کردند، اما امروزه این وسیله اعجاب انگیز چنان به صورت هوشمندانه طرح ریزی شده است که می تواند همه ما را مجاب کند تا کل روز خود را با آن سپری کنیم.
استفاده از گوشی های هوشمند موجب شد تا هوشمند سازی ساختمان بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد و از نظر کاربران ساختمانی، هوشمند تر این بود که تجهیزات هوشمند ساختمان بتوانند به وسیله گوشی تلفن همراه کنترل شوند.
پیش از ظهور نسل تازه گوشی های هوشمند، تجهیزات هوشمند به وسیله ریموت کنترل ها مدیریت می شدند، اما در حال حاضر شما با گوشی هوشمند خود می توانید کلیه تجهیزات هوشمند را مدیریت و کنترل کنید.
چرا باید خانه خود را هوشمند کنیم؟
اگر به شما بگویند خانه ای که خریده اید یا قصد خرید آن را دارید امتیاز آب، برق، گاز یا تلفن آن به شما تعلق ندارد یا برای آن خانه، این ویژگی ها در نظر گرفته نشده است چه حسی خواهید داشت و انتخاب تان چه خواهد بود؟
یا انتخاب شما در موقع خرید یک منزل در طبقه بیستم یک برج بدون آسانسور چه خواهد بود ؟
طبیعی ست موارد یاد شده یکی از مهم ترین موضوعاتی است که در لحظه به آن می اندیشید و رفع کردن احتیاجهای فوق را امری بدیهی می دانید تا بتوانید در آن مکان زندگی کنید. در آینده ای نزدیک در زمینه هوشمند سازی خانه و ساختمان شاهد تجربه ای مشابه خواهیم بود.
اما چرا ؟ چون پیشرفت علم و تکنولوژی چنان در زندگی ما تاثیر گذار بوده که حضور آن را در زندگی خود یک امر بدیهی می دانیم.
باید به شما بگویم چه ما دوست داشته باشیم یا متنفر باشیم، بهتر است به سمت هوشمند سازی ساختمان و خانه خود حرکت کنیم و چه بهتر که هر چه سریع تر به سمت داشتن یک ساختار نظام مند و هوشمند برای منزل خود حرکت کنیم.
تاثیر هوشمند سازی ساختمان روی ارزشمندتر شدن ساختمان و قیمت آن
1.افزایش ارزش املاک
اولین تأثیر هوشمندسازی ساختمان برروی قیمت ساختمان، افزایش ارزش ملک است. با استفاده از تجهیزات هوشمند مانند سیستم های هوشمند روشنایی همانند کلید هوشمند روشنایی، سیستم های گرمایش و سرمایش هوشمند، سیستم های امنیتی هوشمند و سایر تجهیزات هوشمند، ارزش ساختمان به طور قابل توجهی افزایش می یابد.
2.کاهش هزینه های انرژی
تأثیر دوم هوشمندسازی ساختمان بر روی قیمت ساختمان، کاهش هزینه های انرژی است. با استفاده از سیستم های هوشمند، می توان به بهبود مدیریت و کنترل مصرف انرژی یاری کرد. با استفاده از داده های جمع آوری شده از سیستم های گرمایش، سرمایش، روشنایی و سایر تجهیزات هوشمند، می توان به بهبود کارایی و کاهش مصرف انرژی یاری کرد. علاوه بر این، با استفاده از سیستم های هوشمند، می توان به صورت دقیق تر مصرف انرژی را کنترل کرد و برای کاهش هزینه های انرژی و افزایش بهره وری، اقدامات لازم را انجام داد.
3.بهبود رفاه و تجربه کاربری بهتر کاربران
تأثیر سوم هوشمندسازی ساختمان بر روی قیمت ساختمان، بهبود رفاه و تجربه کاربری بهتر کاربران است، به عنوان مثال، سیستم های هوشمند روشنایی، به کاربران اجازه می دهد تا در هر نقطه از خانه هوشمند خود، نورپردازی و شدت روشنایی را کنترل نمایند. این ویژگی ها باعث می گردد که کاربران بتوانند تجربه زندگی بهتری داشته باشند و در نتیجه، ارزش خانه شان نیز افزایش می یابد.
4.کاهش احتیاج به تعمیر و نگهداری
تأثیر چهارم هوشمندسازی ساختمان بر روی قیمت ساختمان، کاهش احتیاج به تعمیر و نگهداری است. با استفاده از سیستم های هوشمند، می توان به طور مداوم عملکرد تجهیزات و سیستم های خانه و ساختمان را مانیتور کرد. این امر باعث می گردد که به راحتی مسائل را تشخیص داده و بهبود بخشید. در نتیجه، هزینه تعمیر و نگهداری کاهش یافته و ارزش ساختمان به طور قابل ملاحظه ای افزایش پیدا می نماید.
5.افزایش امنیت خانه و ساختمان
تأثیر پنجم هوشمندسازی ساختمان بر روی قیمت ساختمان، افزایش امنیت است. با استفاده از سیستم های هوشمند امنیتی، می توان بهبود امنیت خانه و ساختمان را فراهم کرد. این سیستم ها می توانند به وسیله مانیتورینگ ویدئویی، سنسورهای حرکتی، یا حتی به وسیله دستگاه های تشخیص دهنده دود و آتش، امنیت خانه و ساختمان را تامین نمایند. افزایش امنیت خانه و ساختمان، باعث افزایش ارزش ساختمان می گردد که این موضوع قطعا روی قیمت ساختمان تاثیر گذار است.
6.افزایش پایداری محیط زیست
تأثیر ششم هوشمندسازی ساختمان بر روی قیمت ساختمان، افزایش پایداری محیط زیست است. با استفاده از سیستم های هوشمند، می توان از مصرف انرژی صرفه جویی بیشتری داشت و در نتیجه، تأثیرات منفی بر محیط زیست را کاهش داد. با توجه به افزایش آگاهی عمومی در خصوص محیط زیست، این ویژگی از اهمیت بیشتری برخوردار است و می تواند باعث افزایش قیمت ساختمان گردد.
7.افزایش ارزش بازار
تأثیر هفتم هوشمندسازی ساختمان بر روی قیمت ساختمان، افزایش ارزش بازار است. با وجود افزایش رقابت در بازار ساخت و ساز، سازندگان باید از ویژگی های تازه و نوآورانه استفاده نمایند تا بتوانند در بازار رقابتی باقی بمانند. با هوشمندسازی ساختمان، می توان بازار خود را توسعه داده و مشتریان بیشتری را به خود جذب کرد. در نتیجه، ارزش بازار شرکت های ساختمانی به طور قابل ملاحظه ای افزایش می یابد.
8.افزایش بازده سرمایه گذاری
تأثیر هشتم هوشمندسازی ساختمان بر روی قیمت ساختمان، افزایش بازده سرمایه گذاری است. با استفاده از سیستم های هوشمند، توانایی کنترل و مدیریت بیشتری در ارزش ساختمان و مصرف انرژی داشته و در نتیجه، بازدهی سرمایه گذاری در این صنعت افزایش می یابد. بعلاوه، این سیستم ها می توانند به سرمایه گذاران یاری نمایند تا در مصرف انرژی و افزایش امنیت ساختمان سرمایه گذاری نمایند.
9.افزایش راحتی و رفاه ساکنین
تأثیر نهم هوشمندسازی ساختمان بر روی قیمت ساختمان، افزایش راحتی و رفاه ساکنین است. با هوشمندسازی ساختمان، می توان ساختمان را به گونه ای طراحی کرد که برای ساکنین آن، زندگی راحتی و همراه با رفاهی فراهم گردد. از این طریق، تأثیر مستقیمی بر روی قیمت ساختمان خواهد داشت. به عنوان مثال، سیستم های هوشمند می توانند امکاناتی مانند نظارت بر سلامتی و تناسب اندام، کنترل دمای داخل ساختمان، کنترل روشنایی و طراحی محیط، را فراهم نمایند که به رفاه ساکنین یاری می نماید. بعلاوه، این سیستم ها می توانند به ساکنین یاری نمایند تا برای کارهای روزمره شان، کمتر وقت بگذارند و بیشتر از زمان خود برای تفریح و تفریح استفاده نمایند.
در نتیجه، هوشمندسازی ساختمان تأثیر بسزایی در قیمت ساختمان دارد. هر چند، این تأثیر به صورت مستقیم قابل مشخص نیست و به مقدار استفاده از سیستم های هوشمند، نوع سیستم های استفاده شده، تعداد و نوع امکانات موجود و بعلاوه بازار فروش ساختمان های هوشمند بستگی دارد. با این حال، با توجه به اهمیت هوشمندسازی ساختمان ها و آینده این صنعت، می توان انتظار داشت که بازدهی سرمایه گذاری در این حوزه به مقدار قابل توجهی افزایش یابد و به تدریج، ساختمان های هوشمند به یکی از مورد توجه ترین گزینه های خرید ملک در بازار تبدیل شوند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید در آینده ای نه چندان دور هوش مصنوعی بیش تر از هر وقت دیگری وارد زندگی فردی ما خواهد شد و این یک هشدار جدی برای ساختارهای سنتی است، زیرا نسل تازه خانه های هوشمند،نقش مستقیم انسان را در مدیریت هوشمند تجهیزات بسیار کم می نماید و لازمه درک این ساختار، آشنا بودن، شناخت و درک ساختارهای تجهیزات هوشمند است.
منبع: همشهری آنلاین