توسعه شهرها و روستاهای دارای بافت تاریخی
به گزارش وبلاگ اندورید، برنامه ریزی برای ارتقای کیفیت زندگی در شهرها و روستاهای تاریخی در دستور کار دستگاه های اجرایی نهاده شد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی نوبت صبح سه شنبه نمایندگان مجلس شورای اسلامی و در ادامه آنالیز طرح حمایت از بازسازی و احیای بافت های تاریخی - فرهنگی مواد 9 و 11 و 13 این طرح را تصویب کردند.
طبق ماده 9 کلیه دستگاه های اجرایی موضوع ماده 5 قانون مدیریت خدمات کشوری مکلفند برنامه های خود در ارتباط با برطرف احتیاجهای موجود در حوزه های خدماتی، تجهیزاتی و نیز زیر ساخت های مورد احتیاج برای ارتقای کیفیت زندگی در بافت های تاریخی- فرهنگی هر شهر و روستا را ظرف 6 ماه پس از تصویب شورای برنامه ریزی و توسعه استان به مورد اجرا گذارند. اجرای برنامه فوق باید به گونه ای باشد که براساس بودجه سنواتی حداکثر ظرف مدت 10 سال از تصویب این قانون سطح خدمات و تامین زیرساخت های مورد احتیاج این محدوده ها از سطح میانگین شهر و روستای ذی ربط پایین تر نباشد.
در تبصره این ماده آمده است: شورای برنامه ریزی و توسعه استان ها موظفند به نسبت اعتبارات اختصاص یافته به بافت های تاریخی و فرهنگی هر شهر و روستا اعتبارات مورد احتیاج را برای ساخت و تجهیز فضاها و ساختمان های عمومی و خدماتی در محدوده مصوب بافت های تاریخی و فرهنگی آن شهر و روستا از محل اعتبار توزیعی در سهم دستگاه ذی ربط با اولویت تامین کند.
براساس ماده 11، در رسیدگی به تخلفات ساختمانی املاک واقع در حریم آثار و محدوده بافت های تاریخی و فرهنگی، کمیسیون های موضوع مواد 99 و 100 قانون شهرداری ها مکلفند منحصرا قلع و قمع مستحدثات بدون پروانه و یا مازاد بر پروانه ساختمانی صادر شده را در دور رای لحاظ نمایند.
طبق ماده 13 دولت مکلف است به وسیله نهادهای ذی ربط در معین مقررات مربوط به طرح های توسعه و عمران، تدابیر و اقدامات جبران محدودیت های اعمال شده از قبیل تراکم در مورد املاک واقع در محدوده بافت های تاریخی- فرهنگی موضوع این قانون را پیش بینی کند.
مواد 10 و 12 این طرح نیز حذف شد.
منبع: ایسنا
منبع: همگردی