خبرنگاران یک پنجم از مواد غذایی دنیا دور ریخته می گردد
به گزارش وبلاگ اندورید، تهران-خبرنگاران- بر اساس یک گزارش مورد حمایت سازمان ملل، در سال 2019 میلادی حدود یک پنجم (17 درصد) از کل مواد غذایی فراوری شده در سراسر دنیا دور ریخته شد که مقدار آن، 931 میلیون تن معین شده است. این میزان تقریباً با 23 میلیون کامیون با 40 تن بار و یا با اندازه محیط زمین ضرب در هفت، برابر است.

به گزارش روزنامه دیلی میل، برنامه محیط زیست سازمان ملل و مؤسسه خیریه انگلیسی ورپ در گزارشی موسوم به شاخص پسماند غذا 2021 این آمارها را منتشر نموده اند. این گزارش هم زمان با کوشش های دنیای برای نصف کردن میزان ضایعات غذایی تا سال 2030 ارائه شده است.
این گزارش که جامع ترین ارزیابی صورت گرفته تا به امروز است، برای حمایت از کوشش های دنیای به منظور دستیابی به هدف توسعه پایدار سازمان ملل متحد برای کاهش ضایعات مواد غذایی تا سال 2030 تهیه شده است.
این گزارش نشان داد 11 درصد از کل مواد غذایی فروخته شده به مصرف کنندگان در سال 2019 در خانه ها هدر رفته است. این رقم برای رستوران ها پنج درصد و فروشگاه های مواد غذایی 2 درصد است.
به گفته محققان، 10 درصد از گازهای گلخانه ای انتشار یافته در دنیا تنها از چرخه فراوری مواد غذایی که دور ریخته می شوند به وجود می آید. این چرخه، کودهای شیمیایی و تراکتورهای گازوئیل سوز را نیز شامل می گردد.
بر اساس این گزارش، مواد غذایی که تنها در خانه ها دور انداخته می گردد، به طور متوسط به ازای هر نفر 74 کیلوگرم در سال است. مقدار زباله های خوراکی در انگلیس، حدود هشت وعده غذایی به ازای هر خانوار در هر هفته است.
همچنین بر اساس این گزارش، بخشی از غذا در مزارع و در زنجیره های تأمین از بین می رود. در واقع به طور کلی یک سوم غذاها هرگز خورده نمی شوند. این زباله ها به کوشش برای یاری به میلیاردها انسان گرسنه و یا افرادی که توانایی داشتن یک رژیم غذایی سالم را ندارند و نیز به محیط زیست، آسیب می رساند.
از سوی دیگر ضایعات مواد غذایی، حدود 10 درصد از انتشار گازهای گلخانه ای را در شرایط بحرانی آب و هوا موجب می گردد. کشاورزی فشرده دلیل اصلی بحران تنوع زیستی و آلودگی دنیای است؛ بطوری که اگر زباله های غذایی یک کشور در نظر گرفته گردد، پس از آمریکا و چین، زباله های غذایی در صندلی سومین عامل انتشار گازهای گلخانه ای قرار می گیرند.
محققان می گویند کاهش ضایعات مواد غذایی یکی از ساده ترین راه ها برای کاهش تأثیرات زیست محیطی انسان ها است، اما این پتانسیل به طور گسترده ای مغفول مانده است.
پیش از این تصور می شد معضل زباله های غذایی بیشتر بر کشورهای ثروتمند تأثیرگذار باشد، اما گزارش سازمان ملل نشان داد که میزان زباله در همه کشورها به طرز شگفت انگیزی مشابه است، اما این میزان در فقیرترین کشورها کم است.
محققان می گویند هیچ کس به قصد دور ریختن، غذا خریداری نمی کند و مقادیر کمی که هر روز دور انداخته می گردد ممکن است ناچیز باشد. بنابراین افزایش آگاهی مردم در خصوص زباله ها مهم است.
منبع: ایرنا